• Gaines' Mill battlefield -- Watt House area

    Richmond

    National Battlefield Park Virginia

Sustainable Building Design, Operation, and Maintenance

The newest building in the Park is the auto shop, a project that was built upon Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) principles for new construction. Skylights and solar-powered security lights reduce energy consumption. Solar heating tubes on the roof power heating coils in the shop floor and reduce the need for extra heating in winter. Low- flow and waterless restroom facilities reduce water consumption, and the building's steel structure is very easy to recycle and fabricate into new items.

Learn more about Leadership in Energy and Enviromental Design (LEED)

 
Maintenance Headquarters
This auto shop was designed and built with sustainability in mind.

Did You Know?