Banner
NPS NPS TwHP Zumbrota Covered Bridge, Fire Island Light House, Mesa Verde, Charleston Market

 

Workshop Agendas:

Two Day

 

(An actual workshop held at Fort McHenry National Historical Monument and Shrine, MD)

 

DAY 1:
8:30     Continental Breakfast

9:00     Welcome and Introductions//Icebreaker (15 minutes)
         
9:15     Introduction to Teaching with Historic Places Lesson Plans (TwHP) (1/2 hour)

9:45     “The Power of Place” (1 hour) 
          
10:45   Introduction to Field Study (15 minutes)  

11:00   Field Study (1 ½ hours)

Group #1        
Group #2        
Group #3        

12:30   Working LUNCH, with small group discussions of field study findings

1:30     Debrief Field Study (1 ¼ hours)  

2:45     Homework Assignment (15 minutes)        

3:00     Q & A and Wrap Up

3:15     Adjourn


DAY 2:
8:30     Continental Breakfast

9:00     Brief Introduction to National Register (15 minutes)

Criteria
Nomination/Listing Process
Online Database

9:15     Lesson Plan Exercises (using National Register documentation)

Focus (1 ¼ hours)
Documents (45 minutes)
Activities (15 minutes)

11:30   LUNCH

12:15   Questions and TwHP Wrap-up (15 minutes)

             TwHP in Practice(15 minutes)

12:45   Intro to Tour of Fort McHenry by Park Staff (15 minutes)

1:00     Tour of Fort McHenry

3:00     Adjourn – Thanks for Coming!

 

NPS NPS TwHP Zumbrota Covered Bridge, Fire Island Light House, Mesa Verde, Charleston Market