Design Deliverables, Design-Bid-Build

NPS images of Pinnacles West Side Visitor Center: Conceptual Rendering (upper left), Construction (upper right), Exterior Back (lower left), Exterior Front (lower right).

Pinnacles West Side Visitor Center: Conceptual Rendering (upper left), Construction (upper right), Exterior Back (lower left), Exterior Front (lower right). NPS Images.

Pinnacles West Side Visitor Center, Pinnacles National Park, California
The Pinnacles West Side Visitor Center complex is an off-grid development including a visitor center, entrance station, maintenance building, photovoltaic building, and three residences. Many sustainable features contributed to the Visitor Center's LEED™ Platinum Certification including: the use of on-site solar electric energy, solar reflective roof, energy and water saving features, day-lighting for all regularly occupied spaces, geothermal cooling, permeable paving, regionally extracted/manufactured materials and construction waste management.

LEED: Certified Platinum - July 2012

USGBC LEED: Innovation Award - California Central Coast Chapter 2010

Merit Award: American Consulting Engineers Council, California 2013

Did You Know?